Visste du detta om Försurning?

10 saker du inte visste om en försurad kropp

Bråttas man med försurning/ohälsa/sjukdom eller en försurad kropp kan det vara bra att veta vad det beror av. Här får du lite tips på vägen!

Kaffe skapar en försurad kropp!

I dagens samhälle konsumerar vi mycket mer syrlig mat och dryck så som kaffe, socker, mejeriprodukter, kött, snabbmat och alkohol än någonsin tidigare allt detta bidrar till en försurad kropp.

– Fostervatten är alkaliskt?

Det normala pH-värdet i fostervatten ligger vanligtvis mellan 7,0 och 7,5 för att skapa idealisk miljö för fostret. Om man då äter försurande mat som 1. stoppar upp vävnadsflödet eller 2. äter mat som är försurande så får man ett klassiskt försurningsproblem, som t. ex viktökning. Många tror att dom är feta men dom har överskott på fettsyror. Fetma = fettsyra Det är stor skillnad att se det på det sättet. Hur och varför detta sker kan du se på våran video om försurad kropp. Citronsyrahalten i fostervatten minskar successivt under graviditet. Blodets pH är alkaliskt och regleras i kroppen för att hålla sig inom ett snävt intervall från 7,35 till 7,45. Håll dig basiskt om du är gravid, då mår du och fostret bättre, men framförallt du! Detta för att kroppen kommer att göra ALLT för att fostrets miljö är optimalt så att det skyddas och din kropp kommer eventuellt att ta stryk.

– Du är det du äter!

Denna klassiker har du nog hört förr men vi spetsar till det och lägger in en annan faktor från yoga och ayurveda som säger att dina tankar och sinnestämning påverkas av vad du äter. Detta har att göra med korrelationen av att mat och allting egentligen har en viss kvalitet i sig och att du blir påverkad av det. ( Med detta sagt skallman inte gå och vara negativt paranoid på allt och alla!). Detta förklaras genom med t.ex kaffe  som exempel. Dricker man kaffe och har en lugn sinnesstämning så kommer kaffets inneboende kvalitet att påverka ditt sinne att du blir rastlös, vill göra något, dina ben börjar skaka utan att du kanske är medveten om det osv.. Enligt ayurveda påverkas du i 4 dagar efter en måltid i subtilare plan som tankar och sinnesstämningar. Du är vad du äter, dina tankar och din sinnestämning kommer till stor del av är vad du äter!

– En försurad kropp kan orsaka viktökning men även oförmåga att gå ner i vikt?

En av biprodukterna från syror som kroppen inte kan hantera kommer att hamna i olika delar av kroppen. Bland annat i hjärtat, levern, bukspottskörteln eller så samlas det i fettet på bröstet, höfterna, benen, magen och till och med hjärnan. Detta betyder att en extremt försurad kropp bildar oönskat fett. Med andra ord producerar kroppen fett för att neutralisera och lagra syra och gör detta för att skydda andra organ. Dessa organ skulle annars skadas allvarligt av syran. Fettet agerar helt enkelt som en skyddsmekanism för att skydda sig mot en försurad kropp.

– Ditt blod består av 94% vatten ?

Kroppen består av ca 70% vatten och blodet består av ca 94% vatten. Vilket gör att vatten är det viktigaste ämnet för att motverka en försurad kropp, skapa och upprätthålla en optimal pH-nivå i kroppen.

– Genom att bibehålla din optimala pH nivå kan du må mycket bättre?

Kom ihåg att vatten är vatten! Tar man bort alla mineraler från vatten får du ett sk. ph neutralt vatten. Vetenskapen har tagit fram en skala som visar balansen mellan surt och alkaliskt. Denna skala kallas “pH” skalan. Dess värden går från 1 till 14 och på den här skalan är 7 neutralt och det är vad som anses sunt och hälsosamt. Allting under 7 är surt och skapar en försurad kropp ( detta gäller generellt, visa undantag finns givetvis), allt över 7 är alkaliskt eller basiskt. detta stämmer inte med t.ex citron däremot då det är surt utanför kroppen men har en sk ” post digestive effect” vid förbränning då den är basisk… Det är mycket inom phbalansering..
Det sägs att det krävs 20 gånger mer alkaliska enheter för att neutralisera en enhet av syra i blodet. Detta gör att det kan krävas mer “arbete” för att uppnå en balans till skillnad från att hålla en optimal balans och om du har en optimal balans i kroppen kan kroppen fungera mer bättre. Prata med människor som har börjat med rawfood (råkost). Dom berättar att dom ganska omgående blivit piggare och friskare på relativt kort tid.

– Kalcium, Natrium och Magnesium är några av de mineralerna som neutraliserar syran i kroppen?

Dom bästa mineralerna för att kompensera för syra är natrium, kalium, kalcium och magnesium. Därför vill du ha reservdepåer med dessa mineraler i din kropp om du vill ha en hälsosam kropp. Men i fall att man inte förser kroppen med den rätta mängden av natrium, kalium, kalcium och magnesium då kommer den ta kalcium från skelettet och magnesium från musklerna för att bekämpa syran. Vad tror du händer när kroppen tar kalcium från kroppen? Se våran video Du är inte sjuk, du är försurad!

Visste du att extrem försurning kan stoppa cellulära aktiviteter?

En kroniskt försurad kropp är skadligt för kroppen och om det inte uppmärksammas och hanteras i tid så kan det sätta stop för all cellulär aktivitet och funktion – även ditt hjärtslag kan påverkas. Med andra ord kan en försurad kropp störa själva livsprocesser och glädjen i livet. Detta är enligt oss en av anledningarna till de flesta sjukdomar. Dessutom är detta en viktig anledning till att du inte ner i vikt.

Visste du att det finns bara fyra sätt som man kroppen hanterar en försurad kropp på?

Det finna bara fyra sätt som kroppen har att hantera en försurad kropp på. Dom är via urinen, via avföringen, via svettning och via   Den viktigaste är enligt oss svettning. vi visar i detalj hur man hanterar en försurad kropp i våran video Du är inte sjuk, du är försurad!

Like this article?

Dela på facebook
Share on Facebook
Dela på twitter
Share on Twitter
Dela på linkedin
Share on Linkdin
Dela på pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment

Vill du ha hjälp med något? 

Läs vår FAQ

FAQ Frågor och svar om joniserat vatten och våra vattenrenare

Vi välkomnar nya frågor vi kan svara på !

Scroll to Top

don't worry
be happy..

Vi UPPGRADERAR webbsidan
Vi beklagar BESVÄRET!


SNART ÄR SIDAN SOM VANLIGT IGEN!