Frågor och svar om Joniserat vatten

Frågor och Svar

Vi kommer att tillföra frågor allt eftersom intressanta frågor dyker upp.

1. Vad är joniserat vatten?

Jonisering är en process där man tillför eller eller tar bort en elekton. Vatten som har joniserats blir alkaliskt eller surt vatten medans pH i vattnet har förändrats upp och ner. Basiskt vatten är fullt av hydroxyljoner (OH-)  och har många hälsofördelar. Surt vatten är fullt av vätejoner och den används bara på huden och för att sterilisera. Den har även andra fördelar som t.ex. hjälp vid blomväxt och olika grödor.

2. Hur fungerar en joniserigsmaskin egentligen?

Det finns en lång version och en kort version. En lång version om joniserat vatten är skriven på engelska som är väldigt intressant läsning för “techy guys”. Den korta versionen är att vanligt vatten går in i maskinen som magnetiskt separerar vattnet i en sur och en basisk stråle. Den sura innehåller sura mineraler och den basiska innehåller basiska mineralsammansättningar. Därav har en joniseringsmaskin alltid två utlopp, en sur och en basisk.

3. Vad säger experter om alkaliskt vatten?

I Japan och Korea har detta vattnet använts i 30 år på sjuhus och kliniker. Där är dom bästa vattenjonisatorerna klassade som medicinska instrument. Här i väst är kunskapen om vattnet inte så utbredd, men det finns experter som skriver om vattnet och talar dessutom mycket väl om det. Du kan läsa mer här. Vi vill understryka att vi inte rekommenderar ett RO ( Omvänd Osmos ) system om det inte har remineralisering efter borttagningen av allt som finns i vattnet.  Detta då vattnet blir dött och lakar kroppen på mineraler. Dessutom är pH halten bara 5- 5,5  vilket försurar kroppen mer. På samma sätt är det med destillreat vatten som har ph 7. Ett dött, tomt vatten som inte ger mineraler utan tar mineraler från kroppen. Anhängarna till destillerat vatten säger att detta inte är fallet, men tänk efter själv: Om du dricker ett vatten UTAN mineraler och sedan släpper ut urin eller svett MED mineraler, vad betyder det i längden? Jo, att du tappar mineralinnehåll från kroppen. Detta är mycket viktigt att veta när man skall hantera sitt vatten och och därmed hantera sin hälsa.

4. Kommer min  maskin att passa på min kökskran?

Alla Jupiter Science jonisatorer levereras med ett adapterkit som passar de flesta traditionella kranar. Dock kan vissa designade kranar ha en annan koppling och då kontaktar man oss eller en rörfirma för bästa råd. Man får dessutom med reagensvätska för att kunna mäta sitt egna vatten så vattenrenaren verkligen ger alkaliskt vatten. Maskinen är mycket lätt att installera och installationsvideo till alla maskiner finns på hemsidan att se på. Manualerna kan du också ladda ner om den blivit förlagd. Det är enklare att installera en Livsvattenmaskin än en dvd spelare!

5. Behöver jag någon speciell koppling för installationen?

Vi har levererat våra maskiner till tusentals hem än så länge och har funnit en lösning till alla med ett enda undantag. Detär när man har extrema kranar om är tjocka i toppen vilket skapade problem. 99 % av alla hem har inte sådana kranar. Och i detta fallet hade en Delphi/ Athena varit perfekt men vi hade den där på prov ett tag utan att lyckas installera .

6. Hur får jag mitt vanliga kranvatten när den väl ärinkopplad?

Den omkopplare som medföljer har en vridkran som ändrar vattenflödet från kranen till din vattenrenare. När du vill diska låter du vattnet flöda som vanligt genom omkopplaren. Detta gäller ej Delphi och Melody. När den (Melody) kopplas under diskbänken)som har en egen kran.

7. Kan jag koppla maskinen till mitt befintliga filter?

Ja. Koppla våran maskin efter filtret bara. Om du har en virvel däremot kan den inte användas längre. Du kan däremot virvla vattnet enkelt 6-8 varv (i högervarv= medurs!) efter du joniserat det och få samma effekt.

8. Vad kan jag använda surt vatten till?

Det är utmärkt för alla typer av hudproblem. Vi använder det som ansiktstvätt på kvällen, vattnet är utmärkt för hårvård, akne, sår, sterilisering av bänkskivor med mera.

Vi samlar in surt vatten i diskhon och sköljer sedan mögelostar, mat mm där vi doppa dem i det sura vattnet för sterilisering innan man lägger dom i kylen igen. Man kan lägga vattnet med krukväxter, eftersom det påminner mycket om regnvatten. Man skall dock veta lite om krukvxter då vissa ej vill ha surt vatten utan pH neutral till basiskt.

9. Varför kan man inte bara dricka vanligt vatten?
Vårat joniserade vatten är ett lätt vatten. Den har en mindre molekylär molekylgruppskedja och man kan dricka det hela dagen.Du kan bara dricka vattnet och du kommer att skörda några av fördelarna vi talar om, men den kan fortfarande inte tränga igenom dina celler gillar alkaliska, ionized vatten, och därför joniserade vattnet med sin belöning av negativa syre joner kan bli du av surt avfall i cellerna. Det kan gå där vanliga vatten kan inte, och det har förmågan att neutraliserar fria radikaler, som orsakar sjukdom och åldrande.

9. Hur vet jag om jag är försurad?

De flesta västerlänningar är det. Livstempot, bekämpningsmedel i våra livsmedel, koncentrationen av syra i exempelvis vår kost innebär att 99% av alla människor är överbelastade. Det är intressant att se att maten innehåller surhetsregulerande medel. Har du tänkt på varför?

Du kan använda ett urintest eller salivtest för att ge dig en uppfattning om din surhet. Då testar man på morgonen och pH skall vara 6,8 -7,2 för att vara neutral. På apoteket hittar du pHremsor för dessa tester. Detta är inte helt säkert, eftersom din kropp alltid försöker att balansera din sura och alkaliska nivå och det kan mycket väl vara så att du blivit av med surt avfall vid tiden du utför testet.

Det lönar sig att titta på din kost. Tittar du på din urin och den är gulaktig indikerar det uttorkning eller försurning. Det finns många webbplatser som ger dig en lista över sur och alkalisk som producerar livsmedel. Vi kommer att ha en lista här snart.

11. Varför tar filtret upp vissa mineraler men inte andra?

Filtret har ett silveraktiverat antibakteriellt kol från bränt kokosträ. Det filtrerar upp till 0,01 mikron, vilket filtrerar bort även virus och bakterier till 99.9%. Men det kan inte filtrera bort mineraler som finns i lösningen.

Men man kan tillföra kalcium i mineralporten på maskinen som är speciellt utvecklad för detta ändamål. Den stora skadan som sker i kroppen är urlakningen av kalk från våra ben för att balansera vår försurning (70%). När din maskin gör sitt jobb stöttar den kroppens uppgift att upprätthålla basisk balans, vilket innebär att mycket minde kalk kommer att lakas ur från benen.

12. Vad gäller för områden med hårt vatten?

Om vattnet är för hårt (över 15 Tyska grader) skall ett förfilter (avhärdare) användas för att säkerställa maskinens livslängd. Våra garantier gäller inte om man använder för hårt vatten då vattenrenarens livslängd kan påverkas negativt.

13. Hur byter jag filter?

Öppna baksidan, ta ut filtret, tryck ner lite, och dra ut. Kör systemet under några minuter för att rensa bort eventuellt lös kol. Allting tar ca 1-2 minuter och vem som helst klarar av det.

14. Hur ofta bör jag byta filter?

Efter ca. 4500-5000 liter för Biostone Standardfilter och ca. 4000-4500 liter för Biostone Ultrafilter. Variation förekommer beroende på vilket vatten som passerar filtret vilket påverkar livslängden.

15. Vilka skadliga organismer/kemikalier avlägsnas från vattnet genom Livsvattenjonisatorn?

Klor & Trihalometaner, Cryptosporidium, parasiter (cystor), influensavirus E-coli, suspenderat material, organiska föreningar, bakterier och radioaktiva partiklar som t.ex radon tas bäst bort med filtren. Många föroreninga binds till den sura strömmen av vatten vilket man inte skall negligera. Se utförlig lista på sidan om bakterier och virus i vatten.

16. Vilket underhåll kräver vattenrenaren?

Ingen. Livsvattens vattenrenare har ett självrengörande system som rengör sig själv fullt ut och dessutom automatiskt. Se under produkter hur reningen görs. Dom bästa rengör medans man joniserar (Orion, Aquarius, Athena, Delphi) medans Melody rengör direkt efter användandet. Det nya tillskottet, Venus, rengör sig efter 15-20 liters användande. Om man i extrema fall får kalkavlagringar kan man rengöra elekrolysplattorna på ett enkelt sätt med ättika.

17. Är det krångligt att installera maskinerna?

Det är mycket enkelt att installera en joniserare från Livsvatten. Du behöver inga extra utgifter för en installation utan klarar av att installera själv. En installation under diskhon som Delphi kräver lite mer men är inte svår att göra för den något händige. Se här hur du gör. Ett filterbyte är mycket enkelt och tar maximalt en minut att göra.

18. Måste jag köpa en joniseringsmaskin från Livsvatten?

Vi vill gärna säga att vi anser våra maskiner vara det bästa och mest prisvärda som finns på marknaden idag. Vi har erfarenhet av maskiner vi tagit hem från Kina och kort sagt var det en mycket tråkig historia. Hälften av maskinerna vi tog hem krånglade eller gick sönder på ett eller annat sätt. Då satte vi gräsen högt och efter noggrann sortering valde vi enkelt ut Jupiter Science. Men det viktigaste är inte att man köper en maskin från oss, det viktigaste är att man sätter sig in i hur pH fungerar i kroppen och vad som är viktigt för att återfå hälsa eller att förebygga sjukdom. Det sätter vi allra högst. Nu har Jupiter tagit fram en mycket prisvärd modell som heter Venus som vi tror kommer att öka antalet användare dramatiskt. Med en mineralport, ställbart flöde som på Melody och Athena och riktigt bra pH och ORP värden är den ett fynd.

Att Livsvattens joniserade vatten är den renaste substansen som skapar högt pH och är en antioxidant mm. ser vi som ett stort plus. Att vi sedan har skapat ett system där du får din maskin gratis ser vi som en fantastisk möjlighet att dela med sig av något bra till nära och kära.

Så lär dig om pH och hur viktigt det är att balansera försurat avfall i kroppen. Se även våra video som bl.a. visar hur försurat blod har försämrad handlingskraft i kroppen. Vi håller vattenklasser och vattenpresentationer där du lär dig om vatten, får se skillnaden på ph i olika vatten, får smaka på hur alkaliskt vatten drar ut näringen ur t.ex grönsaker och bedömma vad som är ett bra vatten.

Det är den största feltolkningen om vatten som vi har sett runt om på mässor och hos människor, – många tror dom vet vad bra vatten är!!  Efter en vattenklass ändrar man uppfattning helt !!

Har fu frågor om våra vattenrenare får du gärna ställa frågor nedan!

Like this article?

Dela på facebook
Share on Facebook
Dela på twitter
Share on Twitter
Dela på linkedin
Share on Linkdin
Dela på pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment

Vill du ha hjälp med något? 

Läs vår FAQ

FAQ Frågor och svar om joniserat vatten och våra vattenrenare

Vi välkomnar nya frågor vi kan svara på !

Scroll to Top

don't worry
be happy..

Vi UPPGRADERAR webbsidan
Vi beklagar BESVÄRET!


SNART ÄR SIDAN SOM VANLIGT IGEN!